Debata-parlaonica, povodom Dana odgoja bez batina

28. travnja 2009.

Ove smo se godine odlučili obilježiti Dan odgoja bez batina (30. travnja) organiziranjem debate-parlaonice namijenjene Ambasadorima Tića s temom "Djecu treba zaštiti od tjelesnog kažnjavanja".

Cilj ove aktivnosti bio je dodatno podići svijest javnosti o problemu i štetnosti tjelesnog kažnjavanja djece, doprinijeti razvoju kritičkog razmišljanja djece te dobiti dječje viđenje rješenja problema kroz predlaganje konkretnog plana i smjernica za poboljšanje zaštite djece.

Ambasadori su bili podijeljeni u dvije grupe od kojih je afirmacijska zastupala stav da su djeca dovoljno zaštićena od tjelesnog kažnjavanja, a negacijska grupa je zastupala stav da je djecu potrebno dodatno zaštiti od tjelesnog kažnjavanja.

Debatu je vodila Nada Kegalj, voditeljica Debatnog kluba u OŠ Podmurvice i sutkinja Hrvatskog debatnog kluba.

Sudjelovanjem u debati su Ambasadori Tića još jednom imali priliku proraditi tematiku tjelesnog kažnjavanja, dati svoje viđenje rješenja problema te predložiti planove kako se to može postići.

I afirmacijska i negacijska grupa predložile su planove koji vode dodatnoj zaštiti djece od tjelesnog kažnjavanja i realno su primjenjivi.

Zaključci s debate proslijeđeni su svim institucijama koje su dužne skrbiti o zaštiti prava djece, a s njima je upoznata i javnost putem stručne tribine "Tjelesno kažnjavanje djece-danas".

 
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO