Aktualno! U listopadu započinje novi 22. ciklus "Škole za razvedene roditelje"

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje „dobrog roditeljstva“, „Tić“ od 2007. godine organizira „Školu za razvedene roditelje“ - program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Dana 05. listopada 2017. godine započinje novi ciklus škole.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
• o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
• utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
• prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
• razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
• upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
• upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice (za koje roditelj mora prethodno najaviti i dogovoriti dolazak djeteta), a svima je ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno.
Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.

 
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO